
Muğla’nın güzel koyları ve plajları ile ünlü ilçesi Marmaris gezilecek yerler açısından ziyaretçilerine göz kamaştırıcı seçenekler sunuyor. Denizden ve karadan rahatlıkla ulaşılabilen Marmaris’in ormanlarla çevrelenmiş koyları berrak suları, temiz sahilleri ve tarihi kalıntıları ile birlikte ziyaretçilerini bekliyor. Birçok seçenek arasından sizin için hazırladığımız gezilecek yerler listesini kullanarak tatilinize keyif katabilirsiniz.
Marmaris Gezilecek Yerler Listesi
Kısıtlı zamanda gerçekleştireceğiniz Marmaris tatilinizi aşağıda tavsiye ettiğimiz yerleri ziyaret ederek tarihsel ve doğal güzellikler bakımından doyurucu hale getirebilirsiniz. Listemizde bulunan yerlere kendi aracınız olmasa bile karadan ve denizden rahatça ulaşabilirsiniz.
Marmaris’te konaklama konusunda genel bilgileri ve otel tavsiyelerimizi Marmaris’te nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz.
1. Marmaris Plajları



Güzel plajları sayesinde popüler hale gelen Marmaris’te yüzerek, güneşlenerek ve su sporları yaparak tatilinizi keyifli hale getirebilirsiniz.
Marmaris Halk Plajı yakınındaki Uzunyalı Plajı başta olmak üzere merkeze sadece 8 km uzaktaki İçmeler Plajı, 21 km uzaklıktaki Turunç Plajı, kumları ile ünlü Kleopatra (Sedir Adası) Plajı tatilciler tarafından en çok tercih edilen plajlar olarak dikkat çekiyor.
Çam ormanları ile çevrili 36 km uzaklıktaki Orhaniye Kızkumu Plajı, manzarası muhteşem Cennet Adası Plajı, kamp alanı bulunan Günnücek Plajı, büyük taneli kumları ile meşhur Çiftlik Plajı ve temizliğiyle ünlü Boncuk Koyu Marmaris’in diğer meşhur plajları olarak yoğun ilgi görüyor.
2. Marmaris Kalesi ve Müzesi



Milattan önce 2. binyılda inşa edilen Marmaris Kalesi 1991 yılından beri Marmaris Arkeoloji Müzesi’ne ev sahipliği yapıyor. Tarihi sevenlerin Marmaris gezilecek yerler listelerinde mutlaka yer verdikleri müzede Knidos, Burgazada ve Hisarönü gibi yerlerden toplanmış buluntular sergileniyor.
Ege Denizi ve Akdeniz arasındaki geçiş güzergâhında bulunduğu için tarih boyunca önemini koruyan kaleyi ve içerisindeki müzeyi pazartesi hariç haftanın her günü ziyaret edebilirsiniz.
3. Halıcı Ahmet Urkay Müzesi



1966 yılında ilçeye gelerek ticarete atılan ve eğitime, kültüre, kültürel değerlere önem vermesi ile tanınan işadamı Ahmet Urkay tarafından 2005 yılında kurulan müzede 3500 parça arkeolojik, etnografik eser sergileniyor.
Çoğunluğu Osmanlı döneminden kalma ibrik, halı, kilim, çini soba, takı, antik sütun başı gibi eserlerin bulunduğu müzenin koleksiyonu eklenen yeni parçalarla her geçen gün büyümeye devam ediyor.
4.Hafsa Sultan Kervansarayı



Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Valide Hafsa Sultan için 1545 yılında yaptırdığı kervansaray Marmaris Kalesi yakınında yer alıyor.
Yapımı tamamlandıktan sonra Rodos seferinde konaklama noktası olarak da kullanılan Hafsa Sultan Kervansarayı bölgede bulunan Osmanlı eserlerinin en önemlilerinden biri olarak sayılıyor.
Tarihi mekânda bulunan hediyelik eşya dükkânlarından Marmaris tatilinizi hatırlamanızı sağlayacak hatıralıklar satın alabilirsiniz.
5. İçmeler


Adını meşhur ve şifalı içme suyu kaynaklarından alan köy Marmaris’in en meşhur plajlarından birine ev sahipliği yapıyor.
Yeşilin mavi ile buluştuğu eşsiz bölgenin serin esen rüzgârı en sıcak günlerde bile bunalmanızı engelliyor. Marmaris’ten kalkan minibüslere binerek rahatlıkla ulaşabileceğiniz İçmeler temiz denizi, kumsalı, adalara bakan eşsiz manzarası ile tatilinizi huzurlu hale getiriyor. İçmeler Plajı’nda hizmet veren tesislerin hizmet kalitesi tatilcileri memnun edecek düzeyde tutuluyor.
6. Turunç



Temiz plajı ve berrak denizi ile ünlü Marmaris’in şirin mahallesi merkeze 21 km uzaklıkta bulunuyor. Güzelliğini taşıdığı Mavi Bayrak ödülü ile taçlandıran Turunç Plajı kayalık alanların ve sualtı mağaralarının fazla oluşu nedeni ile dalış yapmayı seven tatilcilerin Marmaris gezilecek yerler listelerinde yer alıyor.
Yatların demirlediği koylardan birisi olan Turunç hizmet kalitesi yüksek otelleri ve restoranları ile tatilcileri memnun ediyor.
7. Selimiye



Marmaris’e 35 km uzaklıktaki Selimiye Türkiye’nin önde gelen yat limanlarından biri sayılan Sığliman Koyu’na ev sahipliği yapıyor. Fırtınalı havalarda bile sakinliğini koruyan koy serin suyu ile rahatlamanızı sağlıyor.
Adını 1. Selim’den alan köy sükuneti ile ziyaretçilerine huzur veriyor. Marmaris’ten kalkan minibüsleri kullanarak 45 dakika içerisinde ulaşabileceğiniz Selimiye’de bulunan restoranlarda taze deniz ürünlerinin tadına bakabilir, Bulgaristan göçmeni halkının yemek kültürünün bir parçası olan lezzetli hamur işlerini yiyebilirsiniz.
8. Hisarönü



Havası, temiz suyu sayesinde astım ve kalp hastalarının uğrak yeri olan Hisarönü eşsiz gün batımı ile ziyaretçilerini büyülüyor. İri taneli, kırmızı renkli kumları ile ünlü 330 metrelik plajında denize girip, güneşlenebileceğiniz koyun kıyı kesiminde birçok mola yeri ve konaklama merkezi yer alıyor.
Sakinliği ile olta balıkçılığı için ideal bir ortam sunan sahilden sandalla veya botla açılarak komşu koylara geçiş yapabilirsiniz. Yatların da sıklıkla ziyaret ettiği bölgeden İnbükü, Kartal Koyu, Tavşan Adası ve Bencik Limanı’nı kapsayan tekne turları düzenleniyor.
9. Kleopatra (Sedir) Adası



Yoğun şekilde anlatılan halk hikâyesinden dolayı adı Kleopatra Adası olarak da anılan Sedir Adası Marmaris’in 16 kilometre açığında yer alıyor.
Antik ismi Cedrae olan adanın tarihi milattan önce 6. yüzyıla kadar uzanıyor. Günümüzde ilgi çekmesini sağlayan özel biçimli kalker parçacıklarından oluşan kuzey kıyısındaki kumsal koruma altında tutuluyor.
Marmaris’e bağlı Gelibolu Köyü’nden kalkan tekneler ile ulaşabileceğiniz Sedir Adası’nda tarihi kule ve sur duvarlarını, tapınak ve kilise kalıntılarını, tiyatroyu ve agorayı görebilirsiniz.
10. Kızkumu



Adı Bybassos Kralı’nın kızı için anlatılan efsaneden geldiğine inanılan koy, Marmaris’in 30 km batısındaki Orhaniye’de yer alıyor.
Marmaris’ten kalkan minibüsler ile rahatlıkla ulaşabileceğiniz Kızkumu’nun ünü koyun ortasına kadar ilerleyen ve kumların oluşturduğu sığlıktan kaynaklanıyor.
Koyun ortasındaki adada bulunan ve Bybassos Krallığı’na ait olduğu düşünülen kale kalıntısına kıyıdan kiraladığınız botlarla ulaşabilirsiniz.
11. Dalyan



Doğal güzellikleri sayesinde doğaseverlerin Marmaris gezilecek yerler listelerinde kendisine yer bulan Dalyan, Marmaris merkezden 86 km uzakta bulunuyor.
Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağalarının üreme alanı olan İztuzu Plajı’nı kapsayan bölge sazlık kanal nehirleri ve kaya mezarları ile görenleri büyülüyor.
Günübirlik tekne turları ile gezebileceğiniz Dalyan çamur banyosu ve termal kaynakları için yıl boyunca ziyaretçi akınına uğruyor.
12. Loryma Antik Kenti



Tarihi milattan önce 7. yüzyıla kadar uzanan Loryma Antik Kenti’ne, Marmaris’ten Bodrum’a giden tekneler aracılığı ile ulaşılabiliyor.
Bozburun Yarımadası’nın güneybatı ucunda yer alan Bozuk Köyü’nde bulunan antik yerleşkenin en dikkat çeken yapısını günümüze kadar bozulmadan gelen kalesi oluşturuyor.
Kalenin dışında şehrin değişik noktalarında bulunan kutsal alanlar, nekropol, akropol ve sarnıçlar ziyaretçi çeken önemli kalıntılar arasında sayılıyor.
13. Kumlubük Koyu



Marmaris’ten kalkan teknelere binerek rahatlıkla ulaşabileceğiniz Kumlubük Koyu ilçe merkezine 24 km uzaklıkta bulunuyor. İmar yasağından kaynaklanan bakir yapısı ile dikkat çeken koyun sakinliği şehir yaşamının stresinden uzaklaşmak isteyen tatilcilere huzur dolu anlar yaşatıyor.
Konaklama tesislerinin kalitesi ile öne çıkan koyun içerisindeki su sporları merkezleri jet-ski, banana, ringa yapmayı mümkün kılıyor. Suyu berrak olan Kumlubük’de dalış yapılabiliyor.
14. Bördübet Koyu



Tatilini huzurlu geçirmek isteyenlerin Marmaris gezilecek yerler listelerine ekledikleri Bördübet Koyu çam ormanları arasında yer alıyor.
Özel koruma statüsündeki koy ilçe merkezine 25 km uzakta bulunuyor. Rehber eşliğinde keşfedebileceğiniz bakir bölge Gökova Körfezi’ne bakan manzarası ile dikkat çekiyor. Koya yakın mesafedeki köyden taze deniz ürünleri ve bal temin edebilirsiniz.
15. Bozburun Yarımadası



Keşif yapmak isteyen doğa yürüyüşü sevenlerin ve bisikletçilerin uğrak noktası olan Bozburun Yarımadası Marmaris’in kalabalığından sıkılanlar için günübirlik kaçış noktası olarak öne çıkıyor.
Nüfusu oldukça az olan yarımada dik yamaçların arasında kalmış vadileri, ormanları, bakir koyları ve antik kalıntıları ile ziyaretçilerine pek çok seçenek sunuyor. İlk yerleşimlerinin tarihi Karya Medeniyeti’ne kadar uzanan yarımada el değmemiş güzellikleri ile keşfedilmeyi bekliyor.
Marmaris’te Gezilecek Diğer Yerler
Yukarıda adı geçen yerler Marmaris gezilecek yerler listesinde mutlaka yer alması gereken noktalar.
Bunlar dışında vakti olan gezginler şu yerlere de zaman ayırabilir:
Çitflik KoyuAmos Antik KentiPhyskos Antik KentiCennet AdasıGünnücekFosforlu Mağaraİbrahim Ağa CamiBüyük Çarşı (Bedesten)Sarıana TürbesiAtatürk ParkıTaşhanKemerli KöprüArmutalan
Marmaris’te Nerede Kalınır? Otel Tavsiyeleri
Tarihin yeşil ve mavi ile buluştuğu Marmaris üstün hizmet kalitesine sahip konaklama tesisleri ile ziyaretçilerine unutamayacakları anlar yaşatıyor. İlçe merkezine ve koylara yayılmış 500’ün üzerindeki her bütçeye uygun otel, tatil köyü ve pansiyon konforlu zaman geçirmenize katkıda bulunuyor.
3 yıldızlı JdW Design Hotel ve Begonville Beach Hotel, 4 yıldızlı Poseidon Hotel ve Grand Yazıcı Club Turban otelleri Marmaris’te konaklama için tercih edebileceğiniz popüler tesislerden.
Marmaris seyahatinizde biraz daha kaliteli bir 5 yıldızlı otelde konaklamak isterseniz de D-Resort Grand Azur Marmaris güzel bir seçenek. Şehirde yer alan tüm otelleri incelemek için şu linki tıklayabilirsiniz.
Marmaris gezilecek yerler konusu kısaca bu şekilde. Şehirde konaklama konusunda genel bilgileri Marmaris’te nerede kalınır? başlıklı yazımızda okuyabilirsiniz. Şimdiden iyi tatiller!
Kaynak: seogenel.com